Veelgestelde vragen

Er is meer mogelijk dan een Crematorium of Kerk

Er is meer mogelijk dan een crematorium of kerk. Uitvaartcentrum Zwartemeer is een unieke plaats om uw afscheidsbijeenkomst te houden. Het centrum is onlangs volledig vernieuwd en modern ingericht en geheel afgestemd op de opbaring en het afscheid van de dierbare overledene. De neutrale inrichting kan door de nabestaanden passend worden aangevuld met persoonlijke wensen…

Verder lezen...

Digitale nalatenschap

Digitale nalatenschap Steeds meer zijn ook oudere mensen actief op de computer, tablet, laptop, smartphone, iPad en iPhone e.d. Wat gebeurt er met je Facebook en al die andere digitale zaken na je overlijden? Het is belangrijk daar al vroegtijdig over na te denken en maatregelen te nemen. Regel je digitale nalatenschap en bespaar je…

Verder lezen...

Tips om ruzie te voorkomen over de nalatenschap

Regel het bij leven Bespreek bij leven hoe de spullen na het overlijden verdeeld moeten worden. Zo kunnen ouders hun kinderen vragen aan welke spullen ze waarde hechten en waarom, en vervolgens zelf een verdeling maken die ze toelichten aan de kinderen. Dat geeft rust bij de kinderen en kan zelfs tot bijzondere momenten leiden….

Verder lezen...

Indicatie mogelijke kosten van een uitvaart

Een volledig verzorgde uitvaart (indicatie 2018) Een crematie in crematorium Assen Gebruik aula (30 minuten) en koffiekamer (30 minuten) incl. asbestemming Voor 50 personen 1x koffie en 1x cake of koek Laatste verzorging van overledene thuis (2 personen) Opbaring thuis in bed of in een kist met koelsysteem Eenvoudige kist (fineer, eiken printfolie met satijnen…

Verder lezen...

Wat vergoedt een uitvaartvereniging of -verzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Deze verzekeringen vergoeden verschillende kosten. Maar wat vergoedt de uitvaartverzekering precies? De twee meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalverzekering en de natura verzekering: Kapitaalverzekering De verzekering keert het verzekerd bedrag uit aan de nabestaanden (al dan niet met indexatie). U kunt het geld op eigen wijze besteden aan de uitvaart….

Verder lezen...

Op kosten van de gemeente

Door omstandigheden kan iemand helemaal geen nalatenschap hebben en soms zijn ook de nabestaanden uit het zicht verdwenen. Uitvaarten ten laste van de gemeente zijn dan ook vaak “eenzame” uitvaarten. Voor ons de taak om ook bij deze sobere uitvaarten dit op een warme en respectvolle manier te doen. Wij zullen onze uiterste best doen…

Verder lezen...

Overlijden bij geboorte

Nog niet zo lang geleden werd bij een vroeggeboorte of zelfs bij het overlijden van een baby na een voldragen zwangerschap totaal geen aandacht aan deze gebeurtenis besteed. Het gebeurde zelfs dat de ouders hun kind niet te zien kregen en het kind geen naam kreeg. Achteraf blijkt dan steeds dat de ouders het heel…

Verder lezen...

Kinderen bij de uitvaart

Bij een overlijden van grootouders of andere naasten waarbij kinderen nauw betrokken zijn, is er soms het dilemma of kinderen mee kunnen naar de uitvaart of niet. De vraag is dan hoe kinderen betrokken kunnen worden bij de uitvaart en hoe verteld kan worden wat er gebeurt als iemand dood gaat. Onze ervaring is dat…

Verder lezen...

Bij leven al praten over een uitvaart dichtbij of in de verre toekomst

In principe is er in de dagen na overlijden tot aan de uitvaart genoeg tijd om de hele uitvaart te regelen. De nabestaanden beslissen wat er gaat gebeuren. Niet iedereen wil van te voren al over zijn eigen uitvaart of die van een naaste nadenken en dat is dus ook niet noodzakelijk. Toch kan het…

Verder lezen...

Uitvaart regelen voor een dierbare

Als u de zware taak heeft om het afscheid van een overleden dierbare te regelen, komt er veel op u af. Dan is het fijn als u kunt terugvallen op professionele uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Onze uitvaartverzorgers nemen u een hoop zorg uit handen, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen. Dat…

Verder lezen...

Direct regelen na overlijden

Hieronder treft u een checklist aan van de belangrijkste zaken die direct na een overlijden geregeld moeten worden. direct regelen Arts waarschuwen (bij een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum wordt deze meestal automatisch in kennis gesteld) Informeer familie, vrienden en/of iedereen die voor u van belang is Bellen met 0524 51 58 99 of…

Verder lezen...

Uitvaartverzorging kan ook anders, laat u niet overrompelen

Een uitvaart is kostbaar. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 2500 en € 8000. De kosten zijn vooral afhankelijk van uw wensen. Een aantal kosten is niet te voorkomen. Dit zijn kosten van begraven of cremeren (tenzij u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of wade, akte van overlijden, rouwvervoer,…

Verder lezen...

Kinderen betrekken bij de uitvaart

Hoe willen zij graag afscheid nemen. ‘Misschien kunnen ze zelf iets schrijven. Een verhaal, gebedje of een gedicht. Veel jonge kinderen hebben vaak nog nooit een begrafenis of crematie meegemaakt. Veel kinderen willen precies weten wat er is gebeurd als iemand wordt begraven of hoe de crematie verloopt. Het is belangrijk gebeurtenissen stap voor stap…

Verder lezen...

Wat kost een uitvaart?

Hoeveel kost een uitvaart? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Dat hangt af van heel veel factoren. Zo kost een begrafenis meestal meer dan een crematie. Ook zijn de uitvaartkosten afhankelijk van de diensten en producten die u afneemt. Vooraf duidelijkheid over uitvaartkosten? Wij zijn open en transparant over de kosten. U hoort vooraf altijd…

Verder lezen...

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.