Uitvaartverzorging kan ook anders, laat u niet overrompelen

Een uitvaart is kostbaar. Gemiddeld liggen de kosten tussen de € 2500 en € 8000. De kosten zijn vooral afhankelijk van uw wensen. Een aantal kosten is niet te voorkomen. Dit zijn kosten van begraven of cremeren (tenzij u uw lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap), een kist of wade, akte van overlijden, rouwvervoer, koeling, opbaring. Andere kosten die erbij komen zijn afhankelijk of u er gebruik van maakt, zoals opbaren op een andere locatie dan in Uitvaartcentrum Zwartemeer (leden gratis), rouwkaarten, advertentie, koffietafel, catering enz.

Bent u lid van Uitvaartverzorging Zwartemeer, dan wordt vrijwel alles voor u geregeld door onze ervaren uitvaartleiders(sters).

Bent u lid van een andere uitvaart- of begrafenisvereniging, of bent u verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij voor uw uitvaart, ook prima! Ook dan kunt u de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken door Uitvaartverzorging Zwartemeer laten verzorgen.

Weet u van welke uitvaart- of begrafenisvereniging u lid bent. Nee? Kijk dan eens naar de voorwaarden en regelementen van die vereniging. De meeste verenigingen hebben tegenwoordig hun eigen website waarop veel van die informatie te vinden is.

Weet u ook waar u voor verzekerd bent. Nee? Kijk dan eens naar de algemene voorwaarden die zijn toegevoegd aan uw polisblad. De kleine lettertjes! Die kunnen nogal eens verschillen per polis en verzekeringsvorm.

Bent u verzekerd voor diensten (natura verzekering) dan betekent dit dat de verzekering u niet uitbetaald maar voor u een aantal dingen regelt. Zoals b.v. de uitvaartkist, de begraafplaats of het kerkhof, het crematorium, de plek van opbaren, het vervoer etc. Wanneer dit overeenkomt met uw wensen hoeft u niets te doen.

Maar wat wanneer u een andere kist wilt, een andere plek van cremeren of opbaren. Of een andere vorm van rouwvervoer. Hebt u de vrijheid om te kiezen voor datgene wat bij u past en wat misschien wel het allerbelangrijkste is, hebt u de vrijheid om te kiezen welke uitvaartbegeleider het beste bij u past? In de kleine lettertjes staat dan dat u wat zult moeten bijbetalen. Maar weet u ook hoeveel? Is dit voor u niet de bedoeling, kijk dan of het mogelijk is uw polis aan te passen.

Om hoge kosten te voorkomen, neem de moeite om ernaar te kijken. Wij denken graag met u mee.

Onze uitvaartleiders zijn altijd bereikbaar voor advies en hulp. Ongeacht hoe en waar u bent verzekerd. In de meeste gevallen bent u vrij om te kiezen voor een uitvaartorganisatie die het beste bij u past. Uitvaartverzorging Zwartemeer wil u daarbij graag van dienst zijn met ons deskundig en ervaren personeel.

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.