Op kosten van de gemeente

Door omstandigheden kan iemand helemaal geen nalatenschap hebben en soms zijn ook de nabestaanden uit het zicht verdwenen. Uitvaarten ten laste van de gemeente zijn dan ook vaak “eenzame” uitvaarten. Voor ons de taak om ook bij deze sobere uitvaarten dit op een warme en respectvolle manier te doen. Wij zullen onze uiterste best doen om mensen die van belang geweest zijn voor de overledene, te benaderen en de gelegenheid te geven om nog afscheid te kunnen nemen.

De overledene wordt in de koelcel van een uitvaartcentrum opgebaard. Op afspraak is er één moment van een half uur voor rouwbezoek. De overledene wordt dan naar één van de rouwkamers gebracht.

Het gaat om een crematie, waarbij er de mogelijkheid is om een half uur een afscheidsbijeenkomst te houden in de ceremonieruimte van het Uitvaartcentrum. In dat half uur kan gesproken worden en naar muziek geluisterd.

Als de gemeente de uitvaart bekostigt, betekent dit, dat de as uitgestrooid zal worden op het strooiterrein van het crematorium.

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.