Wat vergoedt een uitvaartvereniging of -verzekering

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Deze verzekeringen vergoeden verschillende kosten. Maar wat vergoedt de uitvaartverzekering precies? De twee meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalverzekering en de natura verzekering:

Kapitaalverzekering

De verzekering keert het verzekerd bedrag uit aan de nabestaanden (al dan niet met indexatie). U kunt het geld op eigen wijze besteden aan de uitvaart.

Natura verzekering

De verzekering keert geen geldbedrag uit, maar zorgt dat de uitvaart wordt geregeld zoals in uw polis vermeld staat. Dit doet de verzekeringsmaatschappij in samenwerking met een gecontracteerde uitvaartonderneming. Hierbij bent u gebonden aan producten en diensten die deel uitmaken van uw verzekeringspakket. Wilt u bijvoorbeeld geen koffie en cake na afloop van de dienst aanbieden aan de gasten, maar bijvoorbeeld een broodje? Dan moet u hier extra voor betalen.

Uitvaart- of begrafenisvereniging

Uitvaartverzorging Zwartemeer is een onderlinge vereniging waar men lid van kan worden. Er zijn verschillende lidmaatschappen mogelijk. Uitvaartverzorging Zwartemeer verzorgt voor de leden de hele uitvaart waarvoor geen kosten meer in rekening worden gebracht. Daarnaast wordt er een uitkering verstrekt waarvan de hoogte afhankelijk is van het soort lidmaatschap. Zie daarvoor de lidmaatschapsvoorwaarden en diverse pakketten. (klik hier)

Buurtschap

Naast Uitvaartverzorging Zwartemeer kennen we ook al van ouds her het Buurtschap “Helpt Elkander”. De leden van het Buurtschap betalen een jaarlijkse contributie. Bij overlijden verstrekt het Buurtschap een uitkering. Zie voor de hoogte van contributie en uitkeren bij Buurtschap Helpt Elkander. (klik hier)

Geen lid van Uitvaartverzorging Zwartemeer of Buurtschap

Bent u geen lid van Uitvaartverzorging Zwartemeer dan kunnen wij toch alles voor u verzorgen. Ook als u elders bent verzekerd of bij een andere Vereniging lid bent. Wij zullen dan de werkelijke gemaakte kosten bij u in rekening brengen. Die u dan met een eventuele uitkering van uw verzekering of vereniging kunt betalen.

Wij kunnen bij uw verzekering en/of vereniging navragen wat de geldwaarde is van het verzekeringspakket en welk bedrag er zal worden uitgekeerd.

Wel of geen verzekering

Denkt u dat er een uitvaartverzekering is maar weet u dat niet zeker? Kijk dan op de website vanatotzekerheid.nl/verloren-levensverzekeringspolis. Of kijk op verzekeraars.nl

Als u de akte van overlijden een verklaring van erfrecht overhandigd dan informeert Het verbond van verzekeraars gratis bij alle verzekeraars of er een verzekering is.

Staat je vraag er niet tussen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.